Startup-yritys Ainak Oy verkostoituu Euroopassa EEN-verkoston palvelujen avulla

Business Finlandin asiantuntijan tarjoamien Enterprise Europe Network -verkoston (EEN) palvelujen ansiosta Ainak on löytänyt uusia mahdollisuuksia tutkimus- ja liikekumppaniverkoston kehittämiseen Euroopassa.

Suomalainen startup-yritys Ainak Oy on erikoistunut AR- ja tekoälypohjaisiin ratkaisuihin sisätilojen uudelleensuunnittelussa. Yrityksen AR-pohjaisen alustan avulla asiakas tai hänen asiakkaansa voi nopeasti hahmotella ja visualisoida uusia pohjaratkaisuja kodin, toimiston tai tehtaan tiloihin esim. keittiömyynnissä kuluttajille tai yhtä lailla B2B-teollisuusmyynnissä. 3D-suunnitelmista voidaan nopeasti mallintaa konkreettinen luonnos suunniteltavasta tilasta eri sidosryhmien ja asiakkaiden mobiili- ja verkkotyökalujen avulla. Yritys tukee useita AR-laitteita ja CAD-formaatteja.

Ainak otti yhteyttä Business Finlandin asiantuntijaan, kun heillä oli kiireellinen tarve löytää kumppani EIT Culture & Creativity -hankkeeseen. Aikataulu oli tiukka, mutta nopean reagoinnin ansiosta yritykselle ehdittiin julkaista tutkimusyhteistyöhön kohdentuva hakuprofiili EEN-verkoston partnerinhakutietokantaan, jonka kautta yritys sai nopeasti useita yhteydenottoja. Positiivisen kokemuksen ja saatujen kontaktien innoittamana yritys päätti tehdä vielä toisen vastaavan hakuprofiilin RE-CENTRE Eurocluster -hakuun, johon sitten löytyikin sopiva kumppani Italiasta, ja yhteisen hakemuksen pohjalta saatiin myös EU-rahoitus hankkeeseen, jossa käytetään lisättyä todellisuutta (AR) sisustustilan myynti- ja uudelleensuunnitteluprosessin muuttamiseksi.

Ainak on erittäin tyytyväinen EEN-verkoston asiantuntijalta saamaan palveluun sekä verkoston kautta löytyneisiin uusiin kumppaneihin. Alkuperäisenä tavoitteena oli löytää sopiva kumppani, jonka kanssa hakea yhteistä EU-rahoitusta, mutta profiilien saaman kiinnostuksen ja useiden yhteydenottojen kannustama yritys on onnistunut kasvattamaan eurooppalaista verkostoaan huomattavasti sekä näiden hakujen, että vielä myöhemmin tehtyjen Horisontti Euroopan XR2Learn avoimeen hakuun tähtäävän profiilin sekä kaupallista yhteistyökumppania etsivän Business Offer profiilin kautta.

Verkostoituminen kannattaa aina, sillä oikeiden kontaktien ja kumppaneiden kanssa asiat voivat lähteä etenemään nopeastikin!


Tutustu yritykseen: AINAK – Seeing is Believing

Yhteystiedot:

  • Maarit Vuorio, Enterprise Europe Network Suomi, maarit.vuorio(at)businessfinland.fi
  • Timo Pastila, Ainak Oy, timo(at)ainak.io

Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!