TSR GROUPIN VIENTI PIRISTYI ENTERPRISE EUROPE NETWORKIN AVULLA

Kun turkulainen valaistusyhtiö TSR Group halusi aloittaa lippulaivatuotteensa WorkLiten viennin ulkomaille, se kääntyi Enterprise Europe Networkin puoleen. Yrityksen liikevaihto on sen jälkeen kasvanut voimakkaasti, ja yritys on laajentunut 13:lle eri markkina-alueelle Euroopassa ja sen ulkopuolella.

TSR Group tarjoaa valaistusratkaisuja kaikenlaisille rakennustyömaille. Valaisinvalikoima sisältää valomastot, kiinteät ristikkomastot, valonheittimet, LED-valonheittimet ja lippulaivatuotteen, iskunkestävät WorkLite -työmaavalaisimet, jotka kestävät vaihtelevia työskentelyolosuhteita, tärinää ja iskuja.

Hakukone näytti voimansa

”Olimme juuri käynnistäneet vientiponnistelut vuonna 2016, ja satunnainen haku Internetissä osui Enterprise Europe Networkin kohdalle. Otin yhteyttä, ja asiat alkoivat rullata lähes välittömästi”, kertoo TSR Groupin vientipäällikkö Mikael Niittymäki.

Turku Science Park Oy:ssä työskentelevä Olli Mankonen auttoi Niittymäkeä luomaan profiilin Enterprise Europe Networkin Yrityskontaktipörssiin. Pian sen jälkeen vientiagentti Belgiassa otti yhteyttä, minkä jälkeen allekirjoitettiin viipymättä kauppasopimus, joka on ollut erittäin tuottoisa. Niittymäki löysi EEN-verkoston avulla vientiagentit myös Saksasta, Isosta-Britanniasta ja Ruotsista.

EEN-verkoston Olli Mankonen, jonka tehtäviin kuuluu yritysten kansainvälistymisnäkymien kehittäminen, auttoi TSR Groupia osallistumaan useisiin verkostoitumisseminaareihin tarjoten samalla jatkuvia neuvontapalveluita. ”Uskoimme yrityksen mahdollisuuksiin alusta asti. Heidän tuotteensa ovat kilpailukykyisiä ja lähestymistapa kansainvälistymiseen on ammattimainen. He yksinkertaisesti tekevät hyvää työtä”, Mankonen sanoo.

”Enterprise Europe Network on tehnyt kaikesta helpompaa”, kertoo Niittymäki. ”Heidän ansiostaan pääsin ottamaan yhteyttä juuri oikeisiin ihmisiin, jotka olivat kiinnostuneita tuotteistamme. Yhteistyö oli mukavan mutkatonta ja selkeää.”

Lisää henkilökuntaa, suurempi liikevaihto, uudet tilat

EEN-yhteistyön ansiosta TSR Groupin liikevaihto on kasvanut vuoden 2016 2,9 miljoonasta eurosta 4,1 miljoonaan euroon vuonna 2017. Lisäksi yritys on palkannut lisää henkilökuntaa ja jopa ostanut vastaavia sähkölaitteita valmistavan yrityksen viime vuonna. Niittymäki haluaa laajentaa kaikkialle Eurooppaan ja peräti Kanadaan asti.

”Ajattelimme laajentuvamme Yhdysvaltoihin, mutta päätimme keskittyä Kanadaan”, hän sanoo.

Menestyminen on tuonut mukanaan myös uusien tuotantotilojen tarpeen, ja yritys etsii parhaillaan sopivaa tonttia. Tämän valaisinvalmistajan tulevaisuus näyttää valoisalta.

 

 


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!