26.9.2018

Hyödynnä kansainväliset messut tehokkaammin osallistumalla Enterprise Europe Networkin järjestämiin yritystapaamisiin

Käytkö paljon messuilla ja oletko miettinyt miten saada niistä enemmän irti? Etsitkö alihankkijaa, agenttia tai muuta yhteistyökumppania niiltä? Saat enemmän hyötyä kansainvälisistä messuista osallistumalla Enterprise Europe Networkin järjestämiin yritystapaamisiin.

Enterprise Europe Network verkosto järjestää vuosittain kymmeniä yritystapaamisia kansainvälisten messujen yhteydessä. Niissä yrityksillä on mahdollisuus tavata lyhyessä ajassa monia potentiaalisia uusia yhteistyökumppaneita ennalta sovituissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Englanniksi näitä tapaamisiin liittyviä tapahtumia kutsutaan yleensä nimillä matchmaking tai brokerage event.

Suomen EEN-verkoston muodostavat Helsingin seudun kauppakamari, Business Finland ja Turku Science Park. Euroopan komission perustama, yli 60 maassa toimiva verkosto auttaa pk-yrityksiä kansainvälistymisessä erilaisten palvelujen avulla. Niihin kuuluvat muun muassa neuvonta, yrityskumppanien etsiminen, tiedotus ja tapahtumat.

Miten osallistua yritystapaamisiin käytännössä?

Jos yrityksesi on osallistumassa isoille kansainvälisille messuille kannattaa tarkistaa, josko siellä on EEN-verkoston järjestämä yritystapaaminen. Tapaamisiin osallistuminen ei vaadi Suomen verkoston mukana oloa, mutta asiantuntijat auttavat mielellään osallistumisessa, muun muassa profiilin luomisessa.

Yrityskontaktitapaamisia varten on luotu yleensä jo kuukausia etukäteen ilmoittautumisalusta/-sivusto, jolla kerrotaan minkälaisiin yrityksiin tapahtuma keskittyy, milloin tapaamisia on mahdollista varata ja onko niihin liittyen jotain muuta ohjelmaa. Tapahtumat ovat maksuttomia tai edullisia. Tapahtuman sivusto on avoin ja jo ilmoittautuneita yritysprofiileja voi selata, jos vielä harkitsee osallistumista tapahtumaan. Jos aikoo osallistua tapahtumaan, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin, niin saa lisänäkyvyyttä.

Yritykset ilmoittautuvat tapahtumaan sen sivuston kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä voi määrittää koska omassa kalenterissa on tilaa tapaamisille ja milloin haluaa varata muilta yrityksiltä tapaamisia. Tapaamiset kestävät noin 20 minuuttia ja tapahtuman järjestäjät toimittavat yritykselle aikataulun sen tapaamisista, missä pöydässä ne tapahtuvat tapaamisalueella ja koska.

Tapahtuman jälkeen yritykset saavat palautekyselyn tapaamisista ja kehitysideoista vastaavien tapahtumien varalle.

Hyvä profiili on tärkeä

Rekisteröityessä yritykset luovat oman profiilin, jossa ne kertovat minkälaisia kumppaneita etsivät ja mitä niillä on itse tarjota. Profiilista käy ilmi tilaisuuteen osallistuva yritys ja henkilö. Profiili luodaan tilaisuuteen olevan henkilön sekä yrityksen nimellä. Hyvässä yritysprofiilissa on kerrottu selkeästi ja ytimekkäästi yrityksestä ja siitä mitä se hakee tapaamisten kautta. Osallistujan kuva, yrityksen logo ja tuotekuvia kannattaa lisätä profiiliin, jotta se jää paremmin mieleen ja informatiivisempi.

Vinkit yritystapaamisiin

  • Tee selkeä ja lyhyt profiili, jossa kerrot mitä etsit ja tarjoat
  • ​Lisää kuvasi, yrityksen logo, ja muita kuvia jos mahdollista
  • Varaa ja hyväksy tapaamisia
  • Ole ajoissa
  • Hoida tapaamisen jälkeinen yhteydenpito jos sille on tarvetta.

​Tietoa yrityskontaktitapahtumista

Tietoa yrityskontaktitapahtumista, joissa Suomen Enterprise Europe Network on mukana ja kaikista verkoston järjestämistä tapahtumista.

Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!