Kiinnostaako EU-rahoitus, mutta kuulostaa työläältä ja vaikealta onnistua sen kotiuttamisessa?
Driving Urban Transitions (DUT) voi olla organisaatiollenne sopiva vaihtoehto. Kyseessä on eurooppalainen kumppanuusrahoitusmalli, jossa Business Finland toimii ideoiden sparraajana ja rahoituksen myöntäjänä. Kuitenkin hankkeet tehdään kansainvälisissä konsortioissa ja vaatimuksena onkin, että mukana on osallistujia vähintään kolmesta maasta. Mukana on myös Euroopan ulkopuolisia osallistujamaita.
Driving Urban Transitions (DUT)
Driving Urban Transition (DUT) -kumppanuuden tarkoituksena on tukea valtioiden rajat ylittäviä tutkimus- ja/tai innovaatiohankkeita, joissa vastataan kaupunkien haasteisiin auttamalla kaupunkeja siirtymään kohti kestävämpää taloutta ja toimintaa. Haasteet on ryhmitelty kolmeen teemaan nimeltä Transition Pathways:
- Positive Energy Districts (PED)
- 15 minuutin kaupunki (15mC)
- Circular Urban Economies (CUE).
Jokaisessa ehdotuksessa on oltava mukana vähintään kolme kumppania kolmesta maasta ja heidän on oltava oikeutettuja kansallisen/alueellisen rahoitusviraston rahoitukseen. Haku on avoin monille tieteenaloille, ja se on tervetullut monitieteisiin lähestymistapoihin. Kansainvälisen yhteistyön lisäarvo olisi ilmaistava selvästi.
Hakuun voivat osallistua yritykset ja tutkimusorganisaatiot. Jos suomalaisena rahoituksen hakijana on tutkimusorganisaatio on mukana oltava vähintään kolme yritystä, joista kahden oltava suomalaisia yrityksiä. Yritysten ei tarvitse hakea rahoitusta omaan t&k hankkeeseen.
Lisätietoja: Driving Urban Transitions to a sustainable future – DUT Partnership
Miksi osallistua?
Eurooppalaisiin hankkeisiin mukaan lähteminen tuo yritykselle kansainvälisempää näkökulmaa ja mahdollistaa verkostojen laajentamisen Suomen rajojen ulkopuolelle. Mikään ei estä tekemästä kauppaa yrityksen olemassa olevilla tuotteilla samojen kumppanien kanssa, joiden kanssa innovoidaan ja rakennetaan parempaa tulevaisuutta. Tutkimusorganisaatioille verkostojen laajentaminen on myös tärkeää ja antaa ymmärrystä siitä, mitä muualla tutkitaan ja toki myös mahdollisuuksia esimerkiksi tutkijavaihdolle.
Valmistautuminen kannattaa aloittaa nyt
Rahoitushaku ajoittuu syksyyn ja haku aukeaa virallisesti syyskuussa ja sulkeutu marraskuussa myöhemmin julkaistavana päivänä. Valmistautuminen on kuitenkin tärkeää aloittaa ajoissa ja siksi nyt kannattaa seurata ohjelmien tiedotusta sekä etsiä kumppaneita.
Enterprise Europe Network tarjoaa partnerointialustan, jonka avulla voi myös etsiä osapuolia, joiden kanssa tehdä yhteistyötä. Alustoille on jo rekisteröitynyt tuhansia hankekumppaneita etsiviä organisaatioita, kannattaa tutustua. Palvelu on maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen.
DUT: Matchmaking Platform for DUT Call 2023 (tällä alustalla on vielä meneillään olevan haun tiedot)
CETP: Clean Energy Transition Partnership (Business Finland ei osallistu rahoittajana CETP kumppanuushakuun v. 2024, mutta mahdollisesti taas ensi vuonna).
Myös Business Finlandin asiantuntijoihin kannattaa olla yhteydessä, sillä me saatamme tietää jonkun, joka etsii juuri vastaavaa kumppania kuin organisaatiosi. Sparraamme matalalla kynnyksellä, yhteystiedot löydät tästä alapuolelta.
Lisätietoja
7.5.2024 Business Finlandin EU-rahoitusneuvonnan infotilaisuus, webinaari: EU-rahoitusmahdollisuuksia puhtaan energian ja kaupunkikehityksen hankkeille. Tilaisuus on suunnattu erityisesti yrityksille.
Business Finlandin yhteyshenkilöt:
DUT:
Virpi Mikkonen, virpi.mikkonen(at)businessfinland.fi
Sini Uuttu, sini.uuttu(at)businessfinland.fi