26.9.2018

Osallistu Aasian markkinoille kohdistuvaan vienninedistämisohjelmaan

EU Gateway & Business Avenues -ohjelma on Euroopan komission rahoittama liiketoiminnan kehittämishanke, jonka avulla tuetaan eurooppalaisten pk-yritysten pääsyä Aasian markkinoille. Ohjelman tavoitteena on lisätä kaupankäyntiä ja investointeja Euroopan ja Aasian välillä. The EU Gateway -ohjelma on toiminut vuodesta 1990.

Vuosien 2016-2020 aikana 2200 eurooppalaiselle yritykselle järjestetään yhteensä 44 vienninedistämismatkaa Koreaan, Kiinaan, Singaporeen, Vietnamiin, Malesiaan, Indonesiaan, Thaimaahan ja Filippiineille. Matkat ovat noin viikon mittaisia ja jokaiselle matkalle valitaan mukaan 50 yritystä Euroopasta tietyiltä toimialoilta. Toimialoja ovat mm. ympäristö- ja vesiteknologia, vihreä energia, Cleantech, rakennusteknologia, ICT, design, terveydenhoito ja lääketiede, elintarviketurvallisuusteknologia sekä elintarvike- ja juomateollisuus.

Ennen vienninedistämismatkaa ohjelmaan valituille yrityksille tarjotaan räätälöityä valmennusta ja tietoa kohdemarkkinoista. Matkan aikana yritykset osallistuvat moniin eri seminaareihin ja verkostoitumistapahtumiin. Matkat ovat usein kytketty Aasiassa järjestettävien suurten alueellisten messutapahtumien yhteyteen, jotka jo muutenkin tuovat paikalle Aasian alueen tärkeät ostajat ja investorit. Useiden kahdenvälisten tapaamisten myötä yritykset saavat mahdollisuuden luoda uusia kumppanuuksia paikallisten toimijoiden kanssa. Yritysten kehittymistä seurataan ja tuetaan myös matkan jälkeen. Vienninedistämisohjelmaan osallistuminen on maksutonta, mutta yritys maksaa omat lentolippunsa. Hotellimajoitusta varten yritykset saavat 1000 euron avustuksen.

Ohjelmaan osallistumisen edellytyksenä on, että yritys on ollut olemassa vähintään 5 vuotta, yrityksen pääomistus ja pääkonttori on Euroopassa, yritys on jo laajentanut toimintaansa EU:n ulkopuolelle ja yritys on valmis laajentamaan toimintaansa seuraavaksi Aasian markkinoille.

 

Haku on jatkovasti käynnissä eri maihin kohdistuville vienninedistämismatkoille – Ilmoittaudu mukaan!

Katso kaikki tulevat matkat tapahtumakalenterista

Lisätietoa EU Gateway & Business Avenues -ohjelmasta 


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!