Fintex-Tetrakem osallistui yrityskontaktimatkalle Liettuaan

Myyntikanava aukesi uudelle markkinalle.

Fintex-Tetrakem löysi myyntikanavan Liettuasta maaleilleen Enterprise Europe Networkin järjestämällä yrityskontaktimatkalla. Toimitusjohtaja Jorma Laitisen mielestä yrityskontaktimatka on konkreettinen, edullinen ja turvallinen tapa haistella uusia markkina-alueita ja hakea yhteistyökumppaneita. Myyntikanava aukesi uudelle markkinalle.

Fintex-Tetrakem valmistaa ja toimittaa liimoja, maaleja, lasikuitutapetteja, vedeneristystuotteita ja tiivistysmassoja. Yrityksellä oli jo yhteistyökumppaneita Virossa ja Latviassa, joten Liettuan markkinat kiinnostivat myös. ”Yrityskontaktimatka avarsi mielikuvaani Liettuasta maana ja markkina-alueena. Suurin yllätys oli, että Liettua on enemmän Eurooppaan suuntautunut kuin muut Baltian maat”, toimitusjohtaja Jorma Laitinen kertoo. Fintex-Tetrakem oli kiinnostunut kartoittamaan sekä tuotannollista yhteistyötä että jakeluteitä Suomessa valmistettaville tuotteilleen. Yrityskontaktimatkalla he tapasivat liettualaisia yrityksiä, joista Duliuksa UAB:n kanssa aloitettiin yhteistyö. Yritys otti Fintex-Tetrakemin tuotteita tarjontaansa. Duliuksa myy puunsuojausaineita, sisä- ja ulkomaaleja ja maalaustarvikkeita, ja yrityksellä on neljä toimipistettä Liettuassa. Ennen sopimuksen solmimista yritykset kävivät tutustumassa toistensa toimintaan. ”Jos yritys on kartoittamassa ensimmäisiä vientimaita, niin matkalla saa tukea ryhmältä ja kokeneilta järjestäjiltä.”

”Yrityskontaktimatkan järjestäjien ammattitaito oli hyvä, matkalla asiat rullasivat ja kaikki oli mallikkaasti hoidettu. Tämän perusteella osallistuimme toiseenkin tapahtumaan Liettuassa”, Jorma Laitinen lisää. Yhteistyö Duliuksan kanssa on lähtenyt liikkeelle, ja Fintex-Tetrakem odottaa Liettuasta jonkinlaista kasvua ja ehkä vientipaletin laajentamista.

Tutustu yritykseen täällä: https://fintex.fi/


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!