Oppas Lapland löysi yhteistyökumppanin Yrityskontaktipörssin avulla

Oppas Lapland Oy on Kittilän Levillä toimiva yritys, joka suunnittelee, tuottaa ja valmistuttaa kodintekstiilituotteita sekä asusteita. Yrityksen keskeisenä ajatuksena on toimivien, laadukkaiden tuotteiden sekä lappilaisen designin yhdistäminen.

Oppas Laplandin perustaja, aloittava yrittäjä Jenni Närhi oli etsimässä yhteistyökumppania, joka voisi painaa kankaita yrityksen omien kuosien mukaan ja ommella tuotteet valmiiksi lopputuotteiksi. Hän toivoi löytävänsä yhteistyökumppanin lähialueelta, kuten Baltiasta. Närhi otti yhteyttä Enterprise Europe Network –verkostonasiantuntijaan Hannele Halmetojaan ja sopivaa kumppania lähdettiin etsimään verkoston Yrityskontaktipörssin avulla. Närhi selasi tietokannassa sopivilla hakukriteereillä aktiivisia kumppaninhakuilmoituksia ja löysi kiinnostavia ulkomaisten yritysten yhteistyöilmoituksia. Halmetojan avulla hän vaihtoi yhteystietoja näiden yritysten kanssa ja otti sitten yhteyttä yrityksiin

Halmetojan kanssa hän laati myös oman kumppanin hakuilmoituksensa Yrityskontaktipörssiin. Omaan ilmoitukseensa hän sai yhteydenottoja yrityksiltä ja yksi yritys Baltian maista vaikuttikin erittäin potentiaaliselta yhteistyökumppanilta. Närhi oli yhteyksissä kyseisen yrityksen kanssa, ja myöhemmin yritykset tapasivatkin. Närhi koki tärkeäksi mahdollisen yhteistyökumppanin tapaamisen henkilökohtaisesti. Yritykset sopivat yhteistyöstä, jossa Oppas Lapland painatuttaa ja valmistuttaa tekstiilituotteita Baltiassa. ”Ilman aiempia verkostoja ja ilman toimialan tuntemusta aloittavan yrittäjän olisi ollut mahdotonta etsiä yksin yhteistyö-kumppaneita”, Närhi sanoo. Lisäksi Oppas Lapland on aloittamassa yhteistyötä toisenkin Yrityskontaktipörssin kautta löytyneen yrityksen kanssa. Tämä yhteistyökumppani löytyi, kun Närhi puolestaan otti yhteyttä pörssistä löytyneeseen ilmoitukseen.

Tutustu yritykseen täällä: https://oppaslapland.weebly.com/


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!