14.6.2024

EEN ja WTC Turku auttavat yhdessä yrityksiä kansainvälistymään

Enterprise Europe Network ja WTC Turku ovat yhdistäneet voimansa yritysten kansainvälistymispalvelujen tuottamisessa Turun seudulla. Yhtenä yhteistyön näytteenä ovat noin kuusi kertaa vuodessa järjestettävät WTC & EEN markkinakatsaukset. 

Syksystä 2022 alkaen on järjestetty 12 tilaisuutta, joissa on vieraillut 244 henkilöä 163 yrityksestä. Turussa Vierailukeskus Joessa järjestettävissä noin puolentoista tunnin seminaareissa on aiheena ollut eri maiden markkinakatsauksia, lähinnä Euroopasta mutta myös USA on ollut aiheena. Yksi tilaisuus käsitteli ulkomaankaupan rahoitusta aina kansainvälistymisen valmistelusta vientikaupan rahoitus- ja takausjärjestelyihin. 

Toukokuussa oli vuorossa Suomen neljänneksi suurimman vientimaan Alankomaiden markkinat. Alankomaiden kunniakonsuli Kaisa Leiwon avauspuheenvuoron jälkeen Senior Economic Officer Miina Ojanperä Alankomaiden suurlähetystöstä avasi mm. kiertotalouden ja digitaalisaation mahdollisuuksia. Liiketoimintakulttuuri vaihtelee merkittävästi Euroopan maiden välilläkin. Alankomaiden kulttuurista saimme kuulla Trademill Finlandilta Laura Dibin mainion esityksen. Ja tälläkin kertaa tapahtuman huipensi yritystarina. Hallituksen puheenjohtaja Liisa Lundell Aulis Lundell Oy:stä kertoi omat kokemuksensa viennin käynnistämisestä Alankomaihin. 

Nämä tapahtumat ovat paitsi tärkeitä tiedon ja asiantuntemuksen välittäjiä, niin myös tilaisuus saada uusia yrityksiä palvelujemme piiriin. Eikä sovi unohtaa yrityksen välistä verkottumista, ja juttua on aina riittänyt esitysten jälkeen”, kertoo Business Turun EEN-asiantuntija, kasvuvalmentaja Olli Mankonen. 

Seminaarisarja jatkuu syksyllä ja ohjelma aiheineen julkaistaan viimeistään heti lomien jälkeen. 

 


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!