9.11.2018

Energy Efficiency Clinic: Yhteistyö verkoston kanssa auttoi löytämään kumppaneita ulkomailta

Suomalainen pilviratkaisu pienentää energialaskuja muuallakin kuin Suomessa

Monesti yrityksillä on vaikeuksia päästä uusille markkinoille, mutta niin ei välttämättä tarvitse olla. Enterprise Europe Network -verkoston tuella suomalainen startup-yritys Energy Efficiency Clinic löysi uusia kumppaneita ulkomailta.

Energy Efficiency Clinic perustettiin vuonna 2014 vastaamaan organisaatioiden tarpeeseen pienentää energiankulutusta ja siihen liittyviä kustannuksia. Yritys tunnetaan e2EnergyBalance -pilviratkaisustaan, joka digitalisoi organisaatioiden energiataseen. Innovatiivinen, palveluna tarjottava SaaS-ohjelmisto auttaa yrityksiä säästämään rahaa algoritmien, optimoinnin ja simuloinnin avulla.”EU:n vuoden 2012 energiatehokkuusdirektiivi oli juuri tullut voimaan, ja huomasimme, että luotettaville ja kustannustehokkaille energia-auditoinneille oli paljon kysyntää”, kertoo Energy Efficiency Clinicin perustaja Tommi Impivaara. “Itselläni on paljon kokemusta energiateknologiasta ja informatiikasta, ja kun ympäristöasiatkin ovat sydäntä lähellä, tämän ratkaisun kehittäminen oli hyvin looginen päätös.”

Laajentumishalukkuutta

Ratkaisu oli menestys Suomessa, mutta Impivaaralle oli selvää, että toiminnan laajentaminen tarkoittaisi hakeutumista Suomen rajojen ulkopuolelle. ”Meidän oli opittava ymmärtämään, miten ulkomaanmarkkinat toimivat, ja laajennettava verkostoamme”, Impivaara sanoo.

Suomalaisen yritysneuvojan vinkistä Impivaara hakeutui pyytämään apua Enterprise Europe Network -verkostolta. Sen yhteyshenkilö Hannele Halmetoja auttoi selkeyttämään yrityksen viestiä. Hän myös neuvoi Impivaaraa keskittymään oikeisiin asioihin. ”Harha-askeleet voivat kaataa koko liiketoiminnan, joten olen hyvin kiitollinen Hannelelle”, Impivaara painottaa. Halmetoja oli tärkeässä asemassa myös e2EnergyBalance -ratkaisun esittelemisessä muille yrityksille.

Oikeat kumppanit

Energy Efficiency Clinic on kehittänyt palveluna tarjottavan ainutlaatuisen ohjelmistoratkaisun energiankulutuksen mallintamista ja laskentaa varten, ja tuotteella on paljon potentiaalia”, sanoo Enterprise Europe Networkin Halmetoja. ”Teimme yhdessä oman yhteistyökumppaninhakuilmoituksen Yrityskontaktipörssi-tietokantaamme, jossa yritykset voivat julkaista hakuprofiilin, ja saimme useita yhteydenottoja.”Yhteistyö Enterprise Europe Network -verkoston kanssa auttoi Tommi Impivaaraa löytämään kumppaneita ulkomailta, minkä odotetaan kasvattavan yrityksen markkinaosuutta ja liikevaihtoa. ”Tämä on auttanut yritystä kansainvälistymään”, Halmetoja lisää.

Yhteistyö verkoston kanssa on tehnyt myös liiketoiminnalle hyvää. ”Ennen yhteistyötä Enterprise Europe Networkin kanssa toimimme pelkästään Suomessa. Nyt meillä on Euroopassa yli 30 kumppanin verkosto, ja sekä tuottavuus että kannattavuus ovat kasvaneet”, Impivaara kertoo ja haaveilee seuraavaksi laajentumisesta Lähi-Itään.


Marjut Rautiainen, CEO and Tommi Impivaara, founder and Sales Director


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!