22.6.2022

EU-Ukraine Business Matchmaking Platform auttaa löytämään ratkaisuja maataloustuotteiden vientiin Ukrainasta

Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja Ukrainan merisatamien saarron jälkeen Ukraina ei ole pystynyt viemään tuotteitaan tavanomaisia reittejä pitkin eri puolille maailmaa. Tilanne uhkaa maailmanlaajuista elintarviketurvaa ja vaihtoehtoisia reittejä tarvitaan kiireesti.

Euroopan komission käynnistämä ja Enterprise Europe Networkin ylläpitämä maksuton EU-Ukraine Business Matchmaking Platform pyrkii saattamaan EU:n ja Ukrainan yritykset yhteen, jotta ne voivat löytää ratkaisuja maataloustuotteiden vientiin Ukrainasta.

Alusta keskittyy seuraaviin sektoreihin:

  • logistiikka: myynti, hankinta, kuljetus, varastointi, jälleenlaivaus;
  • tuotanto ja kierrätys: maatalous ja elintarviketuotteet, raaka-aineet jne.
  • maataloustuotteiden vienti ja tuonti: vehnä, maissi, ohra, auringonkukka, sokerijuurikas, palkokasvit, hedelmät ja vihannekset jne.;
  • elintarvikkeiden vienti ja tuonti: kasviöljy, liha, meijerituotteet, sokeri, jauhot, juomat, leipomotuotteet ja makeiset jne.;
  • raaka-aineiden vienti ja tuonti: maatalousteknologioiden osat, metalli, puu, mineraalilannoitteet, bensiini ja dieselpolttoaine jne.

Tämä alusta täydentää kahta muuta Euroopan komission tukemaa yritysten matchmaking-alustaa, jotka auttavat ratkaisemaan sodan aiheuttamia häiriöitä ja joista voi olla hyötyä yrityksellesi: Enterprise Europe Network (EEN) Supply Chain Resilience ja EU Clusters Support Ukraine.

EU-Ukraine Business Matchmaking Platform: https://eu-ua-solidarity-lanes.seu.b2match.io

Ota yhteyttä Suomen EEN-verkoston asiantuntijoihin, jos haluat lisää tietoa.


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!