18.11.2020

Globaalin kriisin tullessa Enterprise Europe Network osoitti voimansa

Globaalin koronakriisin myötä myös Enterprise Europe Network -verkosto on mukauttanut palveluitaan kansainvälisesti ja paikallisesti.  Pk-yritysten muuttuvat avun tarpeet on huomioitu myös Suomen EEN-verkostossa . Olemme joustavasti siirtäneet järjestämämme tapahtumat virtuaaliseen muotoon sekä tarjonneet koronakriisin myötä haasteita kohdanneille yrityksille esimerkiksi rahoitusneuvontaa.

MITEN OLEMME HUOMIOINEET KORONAN YHTEISTYÖKUMPPANUUKSISSA?

EEN-verkosto toimi nopeasti kriisin tullessa ja tunnisteella “COVID-19” voi helposti selata koronaan liittyviä kumppaninhakuilmoituksia EEN-verkoston ylläpitämästä Yrityskontakipörssistä. Ilmoituksia löytyy kattavasti eri aloilta, sillä korona on vaikuttanut moneen alaan. Tälläkin hetkellä yrityskontaktipörssistä löytyy yli 150 “COVID-19” – kumppaninhakuilmoitusta.

EEN-verkosto avasi myös Care & Industry Together Against Corona-verkkoalustan huhtikuussa, joka on auki joulukuun loppuun. Verkkoalusta tarjoaa mahdollisuuden kohdennettuihin ja nopeisiin kontakteihin ja sen tarkoituksena on tuoda yhteen erilaiset eurooppalaiset sidosryhmät, (niin yksityiset kuin julkiset). Mukana on jo miltei 900 yritystä. Tämän lisäksi EEN järjestää lukuisia virtuaalisia matchmaking-tapahtumia sekä webinaareja – näihin pääset tarkemmin tutustumaan tapahtumakalenteristamme.

Olemme myös olleet mukana järjestämässä virtuaalisia maainfoja Saksasta ja Pohjoismaista, jossa painopisteenä on ollut koronatilanne ja sen tarjoamat mahdollisuudet suomalaisille pk-yrityksille.

MAKSUTTOMAT VIRTUAALITAPAHTUMAT TAVOITTANEET YHÄ USEAMPIA

Järjestämällä maksuttomia  virtuaalisia tapahtumia, yhä useammat pääsevät osallistumaan, koska esimerkiksi matkustamista ei olla tarvittu. Tällä tavoin virtuaaliset tapahtumat tavoittavat yhä suuremman joukon, joissakin virtuaalisissa tapahtumissa osallistujamäärä on ollut jopa kolminkertainen tavalliseen verrattuna. Rahallinen ja ajallinen säästö voivatkin olla yrityksille tärkeää resurssien säästöä. Kynnys on madaltunut ja ovet ovat avautuneet yhä useammalle tarjoten mahdollisuuden tutustua ilmaisten tapahtumien kautta muihin yrityksiin.

EEN järjestää lukuisia virtuaalisia matchmaking-tapahtumia sekä webinaareja – näihin pääset tarkemmin tutustumaan tapahtumakalenteristamme.

EEN-ASIANTUNTIJAT MUKANA KOTIORGANISAATIOIDEN KORONATOIMISSA

EEN-asiantuntijat siirtyivät myös auttamaan kotiorganisaatioissaan yrityksille tarjottavien uusien palveluiden tarjoamisessa. Business Finlandilla asiantuntijoita siirtyi koronarahoitusten pariin ja Turku Science Parkin asiantuntijat auttoivat yrityksiä yksinyrittäjätukiin liittyvissä kysymyksissä. Helsingin seudun kauppakamarin asiantuntijat ovat myös neuvoneet koronarahoitukseen liittyvissä kysymyksissä, tiedottaneet ajankohtaisista koronarahoituksista ja auttaneet mm. maskikysymyksissä ja kilpailutuksissa.

TYÖ JATKUU

Olemme siirtyneet pääosin digitaaliseen maailmaan, mutta työmme jatkuu. Edesautamme vastaisuudessakin suomalaisten pk-yritysten kansainvälistymistä muuttuvassakin maailmantilanteessa yhdessä maailmalla olevien EEN-kollegoiden kanssa.

Olemme myös parhaillaan keräämässä yrityksiltä palautetta ja kokemuksia pandemian vaikutuksista toimitusketjuihin, vastaa kyselyyn! Kysely on auki 21.12. asti.


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!