21.9.2021

Kansainväliset verkostot kuuden kädenpuristuksen päässä — vai lähempänä?

Blogi 

Sanotaan, että voi verkottua kehen tahansa maailmassa kuuden ihmisen kautta. Oikeastaan digitaalisessa maailmassa tämä ketju on lyhentynyt entisestään, mutta muuttumaton on 1920-luvulta peräisin oleva sanoma: kädenpuristukset rikkovat rajoja ja tuovat maailmaa lähemmäs.

Miten mukaan verkostoihin?

Verkostoituminen voi joskus tapahtua sattumanvaraisesti, mutta sen eteen voi myös tehdä strategista työtä. Enterprise Europe Network – verkosto (EEN) toimii yli 60 maassa, myös Euroopan ulkopuolella, joten ensiaskeleet kansainvälistymiseen voi ottaa hyödyntämällä verkoston tarjoamia mahdollisuuksia kansainväliseen verkostoitumiseen.

Aseta tavoitteet – mitä haluat verkostoitumalla saavuttaa? Tunne myös arvosi – mitä annettavaa sinulla on verkostolle?

Kotikoneelta voi osallistua usein maksuttomiin matchmaking-tapahtumiin ja seminaareihin, joita löytyy runsaasti pitkin vuotta. Aikaa ja rahaa säästyy, kun yhteys on muutaman klikkauksen päässä. Digitaalinen yhteys voi olla ihan yhtä arvokas kuin kasvokkain solmittukin!

Yhä useampi tapahtuma on EEN-verkostossakin hybridi, osallistua voi paikan päällä tai virtuaalisesti. Oli verkostoitumistapahtuma sitten virtuaalinen tai fyysinen, idea on sama: se toimii jäänmurtajana.

Haussa kansainvälinen kumppani?

Jos haussa on kansainvälinen yhteistyökumppani, kannattaa tutustua myös EEN-verkoston maksuttomaan Yrityskontaktipörssiin, jossa voi etsiä kansainvälisiä teknologia-, liiketoiminta- ja tutkimusyhteistyökumppaneita yhdestä keskitetystä paikasta. Tälläkin hetkellä siellä on yli 4000 yhteistyöilmoitusta. Ensiklikkaus voi johtaa yhteistyöhön!

Sosiaalista pääomaa

Muista ennen kaikkea, että myös yritysten välisessä verkostoitumisessa on kyse ihmisten välisistä yhteyksistä. Näin saat sosiaalista pääomaa, jonka päälle on hyvä rakentaa myös yritysten välistä yhteistyötä. Ennen kaikkea verkostoituminen on tunnettuuden lisäämistä: teet itsesi ja yrityksesi näkyväksi. Ei muuta kuin mukaan verkostoihin!

Enterprise Europe Network -verkostosta

EEN-verkosto on nimensä mukaisesti verkosto, joka koostuu 600 asiantuntijasta meillä ja maailmalla. Me jos ketkä tiedämme verkoston voiman! Tutustu meihin ja palveluihimme kansainvälistyville pk-yrityksille: een.fi.

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Elina Satta
Advisor, Enterprise Europe Network


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!