EU:n Pellolta pöytään -strategian tavoitteena on tukea siirtymistä kestävään elintarvikejärjestelmään, ja sen myötä Euroopan komissio esittää vuonna 2023 lainsäädäntökehyksen.
Kyselyssä selvitetään pk-yritysten näkemyksiä aloitteesta, jolla pyritään antamaan kuluttajille ja viranomaisille mahdollisuus tehdä kestäviä elintarvikevalintoja. Tarkoitus on varmistaa että kaikista EU:n markkinoille saatetuista elintarvikkeista tulee yhä enemmän kestävän tuotannon mukaisia, vahvistaa määritelmät, yleiset periaatteet ja vastuut. Lainsäädäntökehys tulee myös sisältämään säännöksiä kestävällä tavalla tuotettujen elintarvikkeiden merkintäjärjestelmästä ja julkista hankinnoista.
Vastaa Kestävä elintarvikejärjestelmä – EU:n lainsäädäntökehyksen luominen -kyselyyn viimeistään 30.10.2022 ja laita ensimmäiseen kysymykseen koodi ”FI00319”.
Vastaukset käsitellään luottamuksellisina ja tulokset esitetään niin ettei vastaajien tunnistaminen ole mahdollista.