3.2.2023

Osallistu Generators for Hope -keräykseen Ukrainan hyväksi – generaattoreiden ja lämmityslaitteiden keräys käynnissä Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla

 

Osallistu Generators for Hope -keräykseen Ukrainan hyväksi – generaattoreiden ja lämmityslaitteiden keräys käynnissä Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla

Kaikki yritykset ja yhteisöt sekä yksityishenkilöt kutsutaan mukaan keräykseen

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Tampereen kaupungit osallistuvat EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston käynnistämään ”Generators of hope” -kampanjaan, jonka aikana kerätään uusia tai käyttökuntoisia sähkövirran tuotantoon ja lämmitykseen tarkoitettuja generaattoreita, aggregaatteja, lämpöpuhaltimia ja muita lämmittimiä Ukrainaan.

Pääkaupunkiseudulla keräysaika on 30.1.–10.2.2023 ja Pirkanmaalla keräysaika on 6.–28.2.2023 kaupunkien järjestämien keräyspisteiden kautta.

Yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä lahjoittajia pyydetään ottamaan yhteyttä kaupunkien yhteyshenkilöihin ennen lahjoituksen tekemistä.

Kun keräysaika on päättynyt, laitteista tehdään listaus. Lista lähetetään sisäministeriön asiantuntijoille, jotka hyväksyttävät tavarat Ukrainan hallinnolla. Hyväksynnän jälkeen tavarat toimitetaan varikolta eteenpäin Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

Luvan antaneiden lahjoittajien nimet julkaistaan pääkaupunkiseudun osalta Helsingin kaupungin Ukraina-sivustolla 24. helmikuuta 2023 eli sodan syttymisen vuosipäivänä, ja Pirkanmaan osalta keräysajan päätyttyä Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Lisätietoa Pirkanmaan keräyksestä 6.-28.2.2023.

Lisätietoa pääkaupunkiseudun keräyksestä 30.1.-10.2.2023.

Turussa keräys suoritettiin joulukuussa 2022.

 


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!