24.4.2024

Pk-yrityksille 10 000 € avustus energiansäästöön tähtääviin toimenpiteisiin

Päivitys uutiseen: Hakuaikaa jatkettu 15.5. asti!

EENergy on EU:n rahoittama hanke, joka myöntää yhteensä 900+ kpl 10 000 euron avustuksia eri puolille Eurooppaa pk-yrityksille, jotka haluavat toteuttaa toimenpiteitä energiankulutuksensa ja siten CO2-jalanjälkensä pienentämiseksi. EENergy-hankkeen kokonaisbudjetti on 9 miljoonaa euroa, ja se tukee aktiivisesti pk-yrityksiä ilmastonmuutoksen, energiakriisin ja EU:n Green Deal -ohjelman vaikutusten vuoksi.

Tuettavat toimenpiteet

EENergy-avustusten tavoitteena on parantaa pk-yritysten energiatehokkuutta. Tähän tarkoitukseen rahoitusta voidaan käyttää energiakatselmusten ja muiden konsultointipalvelujen ostamiseen, henkilöstön kouluttamiseen sekä investointeihin. Energiasäästöjä haetaan uusilla tai tehostetuilla prosesseilla ja liiketoimintamalleilla, sekä investoinneilla rakennuksiin ja tuotantolinjoihin.

Tukisumma ja rahoituksen ehdot

Pk-yritys voi hakea enintään 10 000 euron suuruista tukea 100 % rahoituksella. Rahoitus on avustusta eli sitä ei tarvitse maksaa takaisin. Edellytyksenä on, että yritys on perustettu ennen 1.1.2023 ja avustuksen avulla tavoitellaan vähintään 5% säästöjä energiankulutuksessa (kWh).

Tuettavat yritykset valitaan satunnaistetun valintaprosessin avulla ehdot täyttävien pk-yritysten joukosta, avustuksen saajat on tiedossa 21.6.2024. Kaikki hakijat sitoutuvat toimittamaan energiankulutustietonsa projektin tulosten vaikuttavuuden seuraamiseksi. Hanketta ei tule aloittaa ennen kuin sopimus avustuksesta on tehty EU:n kanssa, sopimus tehdään heinäkuun 2024 aikana.

Haluatko parantaa yrityksesi energiatehokkuutta?

Mikäli kiinnostuit, ole yhteydessä Suomen Enterprise Europe Network (EEN) -verkoston asiantuntijaan (Business Finland, Business Turku ja Helsingin seudun kauppakamari) niin ohjaamme sinua eteenpäin hakemuksen kanssa, joka tulee lähettää siihen tarkoitetun hakuportaalin kautta 2.2.-15.5.2024 välisenä aikana.

Lisää tietoa: EENergy sivusto | Call text | Guide for applicants

Yhteyshenkilöt Suomessa

Helsingin seudun kauppakamari: outi.toivanen-visti(at)helsinki.chamber.fi
Business Turku: mari.kivinen(at)businessturku.fi

Enterprise Europe Network toiminta on Euroopan komission osarahoittamaa (Single Market Programme).

 


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!