19.4.2024

Pk-yritys, hae nyt tukea uusille kiertotaloushankkeille

 

Uusi haku on avautunut pienille ja keskisuurille yrityksille kiertotaloushankkeiden toteutukseen. Up2Circ-hanke tarjoaa tänä vuonna tukea 42:lle pk-yritykselle hankkeisiin, joissa luodaan esimerkiksi uusia kiertotalouden liiketoimintamalleja, tuotteita ja tehdään pilotointeja.

Tukea on mahdollisuus hakea myös ensivaiheen kartoituksiin, jotta yritys voi selvittää kiertotalouden mahdollisuuksia. Mahdolliset haettavat tukisummat ovat 15 000 – 50 000 euroa. Ensivaiheen kartoituksien tukisummat ovat maksimissaan 15 000 euroa ja niiden toteutusaika on kuusi kuukautta. Pilotointien ja kehityshankkeiden toteutusaika on 12 kuukautta ja tukisumma on maksimissaan 50 000 euroa.

Up2Circ on eurooppalainen kiertotaloushanke, jota rahoittaa Euroopan komission Horisontti Eurooppa -ohjelma (Horisontti 2.4 – Digital, Industry and Space). Nyt avoinna on viisivuotisen hankkeen ensimmäinen hakukierros (first call) ja mukaan kaivataan myös suomalaisia hakijoita.

Up2circ -hankkeen tavoitteena on nopeuttaa ja skaalata eurooppalaisten pienten ja keskisuurten yritysten siirtymistä kohti kiertotaloutta.

Vaatimukset lyhyesti

Haku on auki kaikille pk-yrityksille EU-maissa (EU 27) ja hankkeen tavoitteena on kiihdyttää EU-maissa toimivien pk-yritysten siirtymistä kohti kiertotalouden toimintamalleja.

Up2Circ-hankkeen keskiössä on kiertotalouden verkkokoulutusmateriaalit ja itsearviointityökalu.

Jokaisen hakijan on ennen hakemuksen jättämistä täytettävä sivustolta löytyvä itsearviointilomake.

Sivustolla on tarjolla myös kiertotalouden verkkokoulutuskokonaisuus (kesto n. 90 min) ja jokaisen hakijan on suoritettava vähintään 50 prosenttia verkkokoulutusmateriaalista. Suosittelemme koko koulutuksen läpikäyntiä, sillä kokonaisuus on hyödyllinen ja melko nopeasti suoritettava.

Näin varmistetaan, että hakijalla on riittävät perustiedot kiertotalouden ratkaisuista, termistöistä, tyypillisistä liiketoimintamalleista, ja ennen kaikkea mahdollisuuksista. Sivustolla on lisäksi runsaasti muuta hyödyllistä taustamateriaalia ja sektorikohtaisia tietopaketteja.

Koulutusmateriaalit ovat avoimia kaikille ja löytyvät täältä (vaatii kirjautumisen): Up2Circ Academy – up2circ.eu

Lisää tietoa rahoitettavien hankkeiden vaatimuksista löytyy Up2Circ-hankkeen sivuilta, joihin kannattaa tutustua huolellisesti: Up2Circ – Up2Circ supports European SMEsUp2Circ – up2circ.eu

Haku (first call) on auki 31.5.2024 asti. Hakulomake ohjeineen löytyy täältä: First Open Call – up2circ.eu

Ennen hakemuksen täyttämistä, ole yhteydessä Outiin.

Outi Toivanen-Visti
vastuullisuusasiantuntija
Helsingin seudun kauppakamari / Enterprise Europe Network
outi.toivanen-visti@chamber.fi
+358 45 3518807

 

 

 

 


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!