14.6.2021

Puola – itäisen Euroopan kasvuveturi

Enterprise Europe Network, Suomi-Keskisen Itäeuroopan maiden kauppayhdistys ja Helsingin seudun kauppakamari järjestivät yhteistyössä Puolalais-Skandinaavisen kauppakamarin (SPCC) kanssa 19.5. webinaarin, jossa käytiin läpi Puolan markkinoille etabloitumista ja käytännön vinkkejä kirjanpidon (Bilans), rekrytoinnin (Spondeo) ja lakiasioiden (Ecovis) näkökulmasta. Lisäksi ohjelmassa oli SPCC:n esittely ja esimerkkinä onnistuneesta market entry -case study:stä Nordics and Poland, Geobear Global.

38 miljoonan asukkaan Puola on ollut yksi viime vuosikymmenen nopeimmin kasvaneista talouksista Euroopan unionissa. Puolan talous ja infra ovat modernisoituneet. Suurtyöttömyys on vaihtunut työvoimapulaksi, jota on saapunut helpottamaan yli miljoona ukrainalaista.

Puola on sekä iso ja nykyään myös hyvin ostovoimainen kotimarkkina että vahva vientimarkkina. Sitä tukevat muun muassa seuraavat alat: valmistava teollisuus, ruoka/maatalous, logistiikka, IT, liiketoimintaprosessien ulkoistus. Puolan bruttokansantuotteen odotetaan kasvavan lähivuosinakin 3–5 prosentin tahdissa. Tähän kasvumahdollisuuteen toivomme myös suomalaisten yritysten tarttuvan!

Puolassa toimii yli 500 suomalaista yritystä. Näistä yli 50:llä on maassa omaa tuotantoa, ja tytäryhtiöitäkin on yli 200:lla yrityksellä. Ruotsalaiset ja tanskalaiset yritykset ovat investoineet huomattavasti suomalaisia enemmän Puolaan. Puola on houkutteleva markkina, mutta kilpailu on kovaa.

Tilaisuuden puhujilla on vuosien kokemus suomalaisten yritysten avustamisesta Puolan-markkinoilla. Katso tilaisuuden materiaalit.


Kirjoittaja: Tuomas Asunmaa
Puolalais-Skandinaavinen kauppakamari (Finnish Trade Guild – National Section of SPCC)
Spondeo


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!