15.11.2018

Suojaa verkkotunnuksesi, brändit ja innovaatiot!

Liikeideoiden työstäminen ja tulosten saaminen on pitkä prosessi ja vaatii kovaa työtä. Aineettoman omaisuuden tunnistaminen ja suojaaminen saattaa unohtua. Ei pitäisi, koska usein kopiointi on helppoa ja ulkopuolinen pääsee hyötymään luovan työn tuloksista.

IP-oikeuksien selvittely voi tuntua työläältä ja monimutkaiselta, mutta apua on saatavilla. Patentti- ja rekisterihallituksesta www.prh.fi löytyy hyödyllistä tietoa.

European IPR Helpdesk neuvoo
European IPR Helpdesk on myös apuna ja neuvoo pk-yrityksiä maksutta. Palvelu on EU:n tarjoama ja saa rahoituksensa Horisontti 2020 -ohjelmasta. Sen tarkoituksena on parantaa tietoisuutta IP-asioista ja yritysten toimintaedellytyksiä oikeuksiensa suojaamisessa sekä tarjota maksutonta yleisneuvontaa pk-yrityksille ja EU-rahoitusta saaville tahoille.

Käytännönläheisiä oppaita www.iprhelpdesk.eu:sta
European IPR Helpdeskin sivuilla www.iprhelpdesk.eu on laaja valikoima käytännönläheisiä oppaita, kuten
• yleisopas Your Guide to IP in Europe,
• käytännön neuvoja kaupallistamiseen tarjoava IP Guide to Commercialisation ja
• asiamiehen valinnassa opastava 10 steps to find a suitable IP professional.

IPR Helpdesk järjestää suosittuja noin tunnin mittaisia webinaareja eri aiheista, kuten Introduction to IP ja IP Management in Horizon 2020 ja joskus myös paikan päällä järjestettäviä koulutuksia.

Helplinen kautta saa IPR Helpdeskin asiantuntijoilta neuvontaa konkreettisiin IP-kysymyksiin ja tilanteisiin. Palvelu on maksuton, englanninkielinen ja edellyttää rekisteröitymistä.

Enterprise Europe Network -verkosto yhteistyössä European IPR Helpdeskin kanssa
European IPR Helpdesk tekee yhteistyötä Enterprise Europe Network -verkoston kautta, ja kauppakamarin EEN-yksikön päällikkö Maija Kärkäs (maija.karkas@chamber.fi) on hiljattain liittynyt Helpdeskin yhteyshenkilöiden eli Ambassadorien joukkoon.

– European IPR Helpdesk on mainio ja käytännönläheinen palvelu, josta on hyvä saada lisää tietoa suomalaisyrityksille. Toimin mielelläni viestinviejänä tästä palvelusta yritysten suuntaan ja kauttani saa myös yhteyden Helplinen asiantuntijoihin konkreettisten pulmatilanteiden selvittelyssä. Lisäksi titteli on hieno, Kärkäs hymyilee.

Apua myös EU-alueen ulkopuolella
EU rahoittaa alueensa ulkopuolella toimivia neuvontapalveluja,
jotka löytyvät kootusti osoitteesta www.ipr-hub.eu.

Kiinan, Kaakkois-Aasian ja Latinalaisen Amerikan IPR Helpdeskien tarkoituksena on toimia eurooppalaisten pk-yritysten apuna näillä markkinoilla. Tarjolla on maksuttomasti tietoa, oppaita, tutkimuksia ja yleisneuvontaa konkreettisissa tapauksissa.

China IPR SME Helpdesk www.china-iprhelpdesk.eu
Latin America IPR SME Helpdesk www.latinamerica-ipr-helpdesk.eu
South-East Asia IPR SME Helpdesk www.southeastasia-iprhelpdesk.eu


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!