16.9.2022

Suomen Life Science -ala kokoontui Turkuun vuotuiseen HealthBIO-tapahtumaan

HealthBIO on suomalaisen Life Science -toimialan suurin vuotuinen tapahtuma, joka järjestettiin syyskuussa 16. kerran Turussa. Alalle on syntynyt viimeisen vuoden aikana uusia yrityksiä hieman aiempaa vilkkaampaan tahtiin, vienti on lisääntynyt ja yritysostoja tapahtuu jatkuvasti.

Suositulla seminaaripäivällä oli runsas 150 osallistujaa. Seminaarissa kuultiin mm. vuoden alussa Turkuun perustamispäätöksen saaneesta kansallisesta lääkekehityskeskuksesta, alan rahoituksen trendeistä ja Bayerin lähestymistavasta avoimeen innovaatioon.

Tapahtuman toinen päivä oli varattu Enterprise Europe Network -verkoston järjestämään partnerointiin ja pitchaus-kilpailuun.

Tänä vuonna partnerointitapahtuma järjestettiin kaksiosaisena: tapaamisia sovittiin tapahtuvan paikan päällä Turussa 15.9.2022 ja etänä verkossa 20.9.2022, jos osallistuja ei voinut matkustaa tapahtumaan Turkuun.

”Yrityksemme on nyt vaiheessa, missä tarvitaan rahoitusta. Partnerointitapahtumassa on ollut hyvin hyödyllistä tavata relevantteja sijoittajia. Olen saanut sijoittajilta positiivista palautetta. Kun olet hakemassa rahoitusta, sinun täytyy tavata ihmisiä kasvokkain.” sanoo Inlisol Oy:n perustaja Amin Torabi.


Inlisol Oy:n perustaja Amin Torabi

Pitchaus-kilpailuun osallistui 6 startup-yritystä. Tuomareina olivat sijoitusyrityksen edustajat ja Johnson & Johnson Innovaatiokeskuksen johtaja. Kilpailun voitti Moncyte Oy, joka kehittää henkilökohtaista testiä kolesterolia alentavan terapian optimoimiseksi. Voittaja sai lipun Nordic Life Science Days -tapahtumaan, joka järjestetään 28.-29.9.2022 Malmössä.

Pitchauskilpailuun osallistuneet startup-yritykset:

  • Replicon Health Oy
  • NADMED Oy
  • AQSens Oy
  • Moncyte Oy
  • Fepod Oy
  • Pure Luminescence Technologies

 

Partnerointitapahtuman sivusto: https://healthbio-2022-partnering-event.b2match.io

Partnerointitapahtuman yhteyshenkilö: Megumi Hayashi / Enterprise Europe Network, megumi.hayashi@turkubusinessregion.com


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!