Access2Markets-portaalin virtuaalinen Train the Trainers -työpaja

17.03.2021 - 17.03.2021

Lämpimästi tervetuloa Access2Markets-portaalin virtuaaliseen Train the Trainers -työpajaan keskiviikkona 17. maaliskuuta 2021 kello 9.00–13.00

Euroopan komissio julkaisi Access2Markets -portaalin 13. lokakuuta 2020. Uusi portaali yhdistää Market Access Databasen (MADB) ja Trade Helpdeskin tiedot yhdeksi työkaluksi ja esittelee joukon uusia lisätietoja ja -toimintoja.

Komissio järjestää sarjan työpajoja yrityspalveluorganisaatioille ja muille tärkeille sidosryhmille eri jäsenvaltioissa, jotta uuden portaalin nopea käyttöönotto voidaan varmistaa eurooppalaisessa yritysmaailmassa.

Access2Markets-portaali auttaa yrittäjiä hyödyntämään EU:n laajaa kauppasopimusverkkoa – täysin maksutta!

Access2Markets -portaali on kattava keskitetty palvelu yrityksille, josta yritykset voivat hankkia tietoja kaupankäyntiehdoista liittyen tavaroiden tuontiin EU:hun ja tavaroiden vientiin yli 120 ulkomarkkinalle. Se tarjoaa yrityksille tuotteisiin liittyviä räätälöityjä tietoja sekä helposti luettavia käytännönläheisiä tietoja EU:n kauppasopimuksista, erilaisia oppaita, tutoriaaleja, videoita ja paljon muuta kaikilla EU:n virallisilla kielillä.

Se sisältää myös alkuperäissääntöjen itsearviointityökalun ROSA:n. Työkalu suodattaa ja selittää tuotteen ”taloudellista kansalaisuutta” koskevat säännöt ja tarjoaa räätälöidyn tarkistuslistan, joka auttaa yrityksiä soveltamaan näitä sääntöjä. Yritykset voivat käyttää portaalia myös ilmoittaakseen kohtaamistaan kaupan esteistä.

Mitä opin työpajassa?

Koulutuksen avulla saat syvällisen käsityksen uudesta portaalista ja siihen kuuluvista työkaluista. Työpajan avulla voit jakaa tietoja portaalista omassa organisaatiossasi ja omille verkostoillesi sekä tarjota jatkokoulutusta opettaaksesi muille (mm. pk-yrityksille), miten Access2Markets-portaalista saa kaiken irti. Tähän tarkoitukseen tarjoamme sinulle työpajan jälkeen koulutuspaketin.

Ohjelma

9.00–9.10 Vesa-Pekka Poutanen, talouspoliittinen neuvonantaja, Euroopan komission Suomen-edustusto: Tervetulotoivotus ja katsaus EU:n kauppasopimusten nykytilaan

9.10–10.20 Philipp Lamprecht, kouluttaja, portaalin live-esittely

10.20–10.40 Käytännön harjoitus 1: My Trade Assistantin käyttö

10.40–10.55 Kysymykset

10.55–11.10 Tauko

11.10–11.55 Philipp Lamprecht, kouluttaja, portaalin live-esittely

11.55–12.25 Käytännön harjoitus 2: Alkuperäsääntöjä koskevien tietojen (ROSA) haku

12.25–12.40 Kysymykset

12.40–13.00 Yhteenveto ja työpajan päättäminen

Ilmoittautuminen

ilmoittaudu työpajaan 15. maaliskuuta 2021 mennessä täyttämällä oheisen linkin takaa löytyvä lomake:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Access2Markets_Workshop_Registration_210317

Koulutuksen paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä

Saat sähköpostiisi WebEx-linkin, jonka kautta pääset osallistumaan työpajaan.

Huomaathan, että työpaja järjestetään englanniksi.

Huomaathan myös, että työpaja tallennetaan ja lähetetään osallistujille osana koulutuspakettia esityksen aikana näytetyn PowerPoint-esityksen lisäksi. Koulutuspaketti on suunniteltu tukemaan osallistujia omissa portaalin käyttöön liittyvissä työpajoissaan ja esityksissään. Myös Euroopan komissio voi käyttää tallennetta tiedotustarkoituksiin ja asettaa sen julkisesti saataville.

Tervetuloa mukaan! 


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!