Euroopan Innovaationeuvoston (EIC) Roadshow, Helsinki

23.05.2019 - 23.05.2019

Aika: Torstai 23.5.2019 klo 10.30-13.00 ja/tai 13.00-15.00
+ webcast
Paikka: Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki

Helsingissä järjestetään 23.5.2019 EIC Roadshow -infotilaisuus, jossa käydään läpi Euroopan innovaationeuvoston (European Innovation Council EIC) uuden pilotin taustoja sekä vuoden 2019-2020 rahoitushakuja, joiden kautta rahoitetaan edistyksellisten teknologioiden kehittämistä sekä uusia, merkittäviä ja kilpailukykyisiä innovaatiota.

Osallistua voi aamupäivän politiikkaosioon (klo 10.30-13.00) ja/tai iltapäivän rahoitushakuinfoon (klo 13.00-15.00). Pk-yrityksille kiinnostavaa on erityisesti EIC Accelerator pilotti (Horisontti 2020 pk-rahoitusinstrumentti), joka esitellään iltapäivän osiossa.

EIC-pilotin uudet Pathfinder-haut (tutkimushankkeille) on avattu ja Accelerator-haku (innovaatiotoimintaan) avataan kesäkuussa. Pathfinder rahoittaa edistyksellisten teknologioiden kehittämistä mm. FET Open ja FET Proactive hankkeiden kautta. Accelerator tulee yhdistämään jo aiemmin käytössä olleeseen pk-instrumenttirahoitukseen uusia blended finance-elementtejä.

Tilaisuus on englanninkielinen. Tervetuloa!

Ohjelman tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuteen tämän linkin kautta
(HUOM! Webcastiin ei tarvitse ilmoittautua).

 

TAUSTATIETOA

Horisontti 2020 -ohjelman pk-rahoitusinstrumentti on tarkoitettu uusien, innovatiivisten tuotteiden tai ratkaisujen kaupallistamisen valmisteluun. Pk-instrumenttia toteutetaan Horisontti 2020 -ohjelman loppuvuosina 2018-2020 osana sen European Innovation Council (EIC) –pilottia. Pk-instrumentin hakuaiheita ei ole rajoitettu, vaan se sopii kaikille voimakasta kansainvälistä kasvua hakeville pk-yrityksille, joilla on korkea markkina- ja kasvupotentiaali.

Millaisia hankkeita pk-instrumentista rahoitetaan?
– Tuote tai ratkaisu on uusi tai siinä sovelletaan olemassa olevaa teknologiaa tai tietoa uudella tavalla.
– Ratkaisulla on eurooppalainen ulottuvuus ja se toimii myös muualla Euroopassa. Markkinat voivat olla myös Euroopan ulkopuolella, mutta työ tulee tehdä täällä.
– Ratkaisulla on merkittävä kaupallinen potentiaali, joka mahdollistaa yrityksen nopean kasvun.
– Yrityksellä on hankkeen toteutukseen tarvittava osaaminen ja kokemus. Mikäli yritys on vielä nuori eikä näyttöä ole, täytyy tiimin osaaminen, verkostot ja muut resurssit kuvata hakemuksessa erityisen huolellisesti.

Osana komission lanseeraamaa uutta innovaatiorahoituksen EIC-pilottia (Enhanced EIC Pilot) myös pk-instrumentti kokee muodonmuutoksen.

Pk-instrumentin Phase 1 -vaiheen haut päättyvät syksyllä 2019. Viimeiset määräpäivät hakemuksen jättämiselle ovat 7.5. ja 5.9.2019. Komissio ei enää rahoita Horisontti 2020 -ohjelmassa Phase 1 -vaiheen työtä, joten se on tehtävä esimerkiksi kansallisella tai muulla rahoituksella Phase 2 -vaiheen hakemusta varten.

EIC Accelerator Pilot
Uuden EIC-pilotin myötä entinen pk-instrumentin Phase 2 -vaihe muuttuu EIC Accelerator Pilotiksi. Tässä vaiheessa skaalataan innovaatio kansainvälisille markkinoille pilotoinnin, demonstroinnin ja kv-kyvykkyyksien kehittämisen keinoin. Perinteisen avustuksen lisäksi tulevaisuudessa on mahdollista valita avustuksen ja pääomakomponentin yhdistelmä. Syksyn määräajoista alkaen hakijana on aina yksi voittoa tavoitteleva pk-yritys, kun aiemmin rahoitusta on voinut hakea yhdessä toisen pk-yrityksen kanssa.

EU:n tulevassa Horizon Europe -ohjelmassa (2021-2027) Euroopan innovaationeuvosto EIC (European Innovation Council) keskittyy innovaatioiden rahoitukseen. Nykyisessä Horisontti 2020 -ohjelmassa EIC:tä testataan 1,3 miljardin euron pilotilla vuosien 2019-2020 aikana.


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!