Kestävän kasvun tietoiskut: Miten lyhytterapia edistää työterveyttä? 16.12.2022

Aika: Pe 16.12.2022 klo 9:30-10.30
Paikka: webinaari

Yhteyshenkilö: Outi Toivanen-Visti,
outi.toivanen-visti@helsinki.chamber.fi

Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 15.11.2022 alla olevan linkin kautta.

 

16.12.2022 - 16.12.2022


Kestävän kasvun tietoiskut: Miten lyhytterapia edistää työterveyttä? 16.12.2022

Lyhytterapian tarjoaminen työterveyden kautta kannattaa – kokeilu osoitti, että poissaolot vähenivät ja säästöjä syntyi.

Voisiko helppo pääsy lyhytterapiaan ylläpitää työkykyä, vähentää poissaoloja, pidentää eläkeikää, parantaa ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja lopulta helpottaa työvoimapulaa?

Tule seuraamaan webinaaria perjantaina 16.12 klo 9.30-10.30. Kuulemme, miten työhyvinvointia voidaan parantaa lyhytterapian avulla ja mitä SOK on oppinut kuluneiden vuosien aikana lyhytterapian vaikutuksesta työntekijöiden ja koko työyhteisön hyvinvointiin.

Työterveyslaitos on arvioinut, että mielenterveyssyistä menetämme lähes 20 miljoonaa työpäivää vuositasolla ja huolestuttavinta on, että masennus on yleisin syy ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläköitymiselle. Mielenterveyden ongelmiin on tehokkainta puuttua ajoissa. Siksi työyhteisöillä ja perusterveydenhuollolla sekä erityisesti työterveyshuollolla on merkittävä ensi linjan rooli. Monet tutkimukset ja kokeilut ovat osoittaneet, että lyhytterapialla todella saavutetaan tuloksia.

SOK on kehittänyt määrätietoisesti esihenkilöidensä työkykyjohtamista ja alkoi tarjota lyhytterapiaa osana työterveyspalveluita 2019. “Vajaan vuoden aikana sairauspoissaolojen määrä väheni 33 prosenttia. Laskennallisesti yhtiö säästi satoja tuhansia euroja sairauspoissaolojen aiheuttamia kuluja muun muassa investoimalla 16 000 euroa työntekijöiden lyhytpsykoterapiaan”, SOK:n henkilöstöasiantuntija Matti Räsänen kertoi haastattelussa 2019. Tilanne on monella tapaa muuttunut koronapandemian jälkeen, miten?

Webinaari on osa uutta Kestävän kasvun tietoisku –sarjaamme joka toteutetaan yhteistyössä Enterprise Europe Networkin (EEN), Helsingin seudun kauppakamarin ja Keskuskauppakamarin kanssa. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille yrityksille.

Ohjelma

9.30 Tilaisuuden avaus
Outi Toivanen-Visti, vastuullisuusasiantuntija, Helsingin seudun kauppakamari / Enterprise Europe Network

Case SOK
Matti Räsänen, asiantuntija SOK henkilöstötoiminnot

Keskustelu: Miten työhyvinvointia voidaan parantaa lyhytterapian avulla
Tuija Turunen, johtava psykologi Terveystalo ja johtaja Fokus Mielen erikoisyksikkö
Liisamari Krüger, ylilääkäri, Työeläkeyhtiö Elo

Yhteistyössä

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Helsingin seudun kauppakamari, EEN (Enterprise Europe Network) ja Keskuskauppakamari


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!