Kyberuhat – valtion ja yrityselämän toiminta sodassa ja yritysten keskinäisriippuvuudet, Helsinki + online

Aika: torstai 28.9.2023, webinaari klo 12.00-13.00 ja työpaja klo 13.00-16.00

Paikka: webinaari on sekä online ja paikan päällä, työpaja vain paikan päällä osoitteessa Helsingin seudun kauppakamari, Kalevankatu 12, 2. krs, 00100 Helsinki

Tilaisuuden kieli: tilaisuus on pääosin englanniksi

Lisätiedot: Johanna Niemistö, Helsingin seudun kauppakamari, johanna.niemisto (at) chamber.fi

28.09.2023 - 28.09.2023

Webinaariosuudessa klo 12.00-13.00 yhdysvaltalaiset kyberammattilaiset kertovat havainnoistaan ja kokemuksistaan Ukrainan sodasta.

Miten valtio toimii tai sen tulisi toimia yrityselämän kanssa ja tukea sitä sodan uhatessa tai sen aikana? Millaista tukea ja apua kybertoiminnassa annettiin Ukrainalle Venäjän kyberhyökkäysten torjumiseksi? Miten yrityselämä on selvinnyt kyberrintamalla? Millainen varautumiseen, havaitsemiseen ja reagoimiseen liittyvä apu oli tehokasta? Mitä Suomi voisi oppia näistä kokemuksista?

Työpajaosuudessa klo 13.00-16.00 käsitellään kriittisen infraan liittyviä keskinäisriippuvuuksia ja kerrannaisseurauksia yrityselämälle. Työpajaan osallistuminen ei vaadi kyberturvallisuuden osaamista, se on kohdistettu yritysten ja muiden organisaatioiden toiminnasta vastaaville henkilöille.

Millaisia seurauksia voi mille tahansa yritykselle tulla keskeisten alihankkijoiden ja toimittajien toiminnan lamaantuessa? Työpajassa keskitytään jatkuvuuden varmistamiseen tähtääviin toimiin. Tavoitteena on käydä eri skenaarioita läpi ja niiden ohella pidetään lyhyitä taustoittavia esityksiä aiheesta ja opitaan suoraan ammattilaisilta. Työpajaan on mahdollista osallistua vain paikan päällä.

Tilaisuus on osa kauppakamarien ja Huoltovarmuuskeskuksen LUJAT-hanketta ja toteutetaan yhteistyössä Enterprise Europe Networkin kanssa.

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Osallistumislinkki etäyhteydellä osallistuville toimitetaan tilaisuutta edeltävänä päivänä.

Ohjelma

12.00 Tilaisuuden avaus
Helsingin seudun kauppakamari ja Keskuskauppakamari

12.05 Ukraine and cyber threats – experiences

Colonel (USAF Ret.) Timothy Franz
Formerly with US Cyber Command.
Currently the Founder of Talos Forge LLC
https://talosforge.com/

Major (USAF Ret.) Chris Fogle
Founder of Delta Risk LLC.
Currently Founder of CyVantage LLC
https://www.cyvantage.com/

13.00 Skenaariopohjainen työpaja läsnäolijoille

Colonel (USAF Ret.) Timothy Franz
Major (USAF Ret.) Chris Fogle

15.45 Loppukeskustelu

16.00 Tilaisuus päättyy


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!