Pakoteinfo yrityksille – Ukrainan tilanne 15.3.2022

Aika: Tiistai 15.3. klo 14:30 – 16:00
Paikka: etätoteutus (Teams)

Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittautumiset alla olevasta linkistä.

 

15.03.2022 - 15.03.2022

Pakoteinfo yrityksille – Ukrainan tilanne 15.3.2022

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut Venäjää kohtaan asetettuja kansainvälisiä pakotteita, joita on säädetty hyvin lyhyessä ajassa. Eurooppalaiset ja suomalaisetkin yritykset voivat saada oman osansa sakoista ja muista seuraamuksista rikottuaan näitä kansainvälisiä pakotteita liiketoimissaan. Sota Ukrainassa ei olettavasti tule päättymään lähiaikoina ja pakotteet tulevat pysymään voimassa sitäkin pidempään. Yritysten on hyvä perehtyä nopeasti uuteen normaaliin pakotteiden suhteen. Usein rikkomusten syynä voi olla väärinymmärrys tai tietämättömyys, mutta ne eivät pelasta yritystä – varsinkaan nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä.

Webinaarin tarkoituksena on antaa kuulijalle peruskäsitys niistä seikoista, joita suomalaisyhtiön liiketoiminnassa tulisi ottaa huomioon pahimpien virheiden välttämiseksi. Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella ajankohtaisista teemoista.

Suomen johtava trade compliance -asiantuntija Aleksi Pursiainen puhuu webinaarissa Venäjään kohdistetuista pakotteista suomalaisyritysten kannalta. Mika Linna johtava asiantuntija Finanssiala ry:stä kertoo pakotteista pankkien näkökannalta. Tilaisuuden järjestää Helsingin seudun kauppakamari yhteistyössä Enterprise Europe Networkin kanssa.

Ennakkokysymyksiä puhujille voit lähettää osoitteeseen panu.vesterinen (at) helsinki.chamber.fi

****

Aleksi Pursiainen on kansainvälisen kaupan sääntelyyn erikoistunut lakimies ja Suomen johtavan trade compliance -konsultointitoimiston Solid Plan Consulting Oy:n perustaja. Solid Plan Consultingin asiakaskuntaan kuuluu pörssiyrityksiä, finanssilaitoksia, nousevia huipputeknologiayrityksiä, tutkimuslaitoksia ja muita toimijoita, jotka tarvitsevat asiantuntija-apua kansainvälisiin pakotteisiin, puolustustarvikkeiden ja kaksikäyttötuotteiden vientivalvontaan tai muuhun kansainvälisen kaupan sääntelyyn liittyvissä kysymyksissä.

Pursiainen on aiemmin toiminut muun muassa Nokia-konsernin lakiasioiden Head of Trade Compliance –tehtävässä ja ulkoministeriön pakotetoiminnon päällikkönä. Hänen esikoisteoksensa Kansainväliset pakotteet ja vientivalvonta (Alma Talent), Suomen ensimmäinen kattava käsikirja alan kansainvälisestä sääntelystä, oikeuskäytännöstä ja käytännön trade compliance -toiminnasta, julkaistiin 2021.

OHJELMA

14:30 Tilaisuuden avaus
Helsingin seudun kauppakamari

14:35 Venäjään kohdistuvat pakotteet ja niiden yritysvaikutukset
Aleksi Pursiainen, Solid Plan Consulting Oy

15:20 Finanssialan puheenvuoro
Mika Linna, Finanssiala ry

15:40 Kysymykset ja loppukeskustelu

Tilaisuus päättyy noin 16:00


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!