19.4.2021

Tunnetko yrityksesi innovaatiokyvykkyyden heikkoudet ja vahvuudet?

Innovaatiosta usein odotetaan ihmeitä, jotka kääntävät taloudet kasvuun ja ratkaisevat kestävyysvajeen, käytännössä termin alta löytyy kuitenkin hyvin käytännönläheisiä projektien ja liiketoiminnan johtamiseen liittyviä kysymyksiä. Se, miten nämä kysymykset hallitaan yrityksessä, määrittelee yrityksen kykyä tehdä tulosta ja uusiutua.

Yksi Enterprise Europe Network -verkoston maksuttomista palveluista on innovaatiokyvykkyysanalyysi, jonka tavoitteena on parantaa yritysten kykyä hyödyntää innovaatiotoimintaan käytettyjä panostuksia. Imp3rove for innovation -analyysissä yritys arvioi innovaatiokyvykkyyttään viidestä näkökulmasta, joita ovat innovaatiostrategia, yrityksen organisaatio ja kulttuuri, innovaatioiden elinkaaren hallinta, mahdollistavat tekijät sekä toiminnan tuloksellisuus. Tulokset vertautuvat yli 10 000 eurooppalaisen yrityksen vastauksiin. Mittareissa on mukana myös yrityksen taloudelliset tunnusluvut. Vertaamalla oman innovaatiokyvykkyyden tasoa parhaiten menestyneiden yritysten tuloksiin, saa kuvan siitä, mihin kehittäminen kannattaa kohdistaa.

Analyysi sopii vähintään noin 10 henkeä työllistäville, vähintään noin 2 vuotta toimineille yrityksille, jotka panostavat merkittävästi innovaatiotoimintaan ja haluavat kehittää sitä. Lue miten Brighthouse Intelligence on analyysiä hyödyntänyt.

 

Yhteyshenkilö: Olli Mankonen | EEN Suomi / Turku Science Park, olli.mankonen@turkubusinessregion.com


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!