20.10.2021

Turussa tehdään kolmea kansainvälistä elokuvatuotantoa

Turussa on aloittanut toimintansa kansainvälinen Filmgate Finland Oy. Yhtiö valmistelee nyt kolmea merkittävää elokuvatuotantoa, jotka ovat saaneet rahoitusta Business Finlandin av-alan tuotantokannustimesta.

Yrityksen ensimmäinen tuotanto on ikoninen Harry Palmer, joka palaa jälleen Turkuun. Edellisen kerran Harry Palmer (Michael Caine) seikkaili Ruissalossa ja Turun linnassa Miljoonan dollarin aivot -elokuvassa vuonna 1967. Nyt Filmgate Finland Oy toimii yhteistuottajana Altitude Televisionin kanssa ITV:n kuusiosaisessa The Ipcress Files minisarjassa, jossa Harry Palmerin roolissa nähdään Joe Cole (Peaky Blinders). Filmgate Finland tekee minisarjaan VFX-jälkituotantotyöt.


Näyttelijä Bill Nighy elokuvassa Living. Elokuvan VFX-jälkituotannosta vastaa Filmgate Finland. Kuva: Ross Ferguson

Keväällä Filmgate Finland solmi sopimukset myös kahden muun elokuvan VFX-jälkituotantotöistä. The Lair on Hellboy-, Game of Thrones- ja Westworld -ohjaaja Neil Marshallin uusi kauhutoimintaelokuva, jossa näyttelevät brittitähdet Jonathan Howard, Charlotte Kirk ja Jamie Bamber. Kolmas tuotanto on brittituottaja Stephen Woolleyn (The Crying Game, 1992 ja Carol, 2015) ja ohjaaja Oliver Hermanuksen draamaelokuva Living, jota tähdittävät Bill Nighy ja Aimee Lou Wood.

Tuotannot ovat saaneet rahoitusta Business Finlandin hallinnoimasta av-alan tuotantokannustimesta. Tuotantokannustin onkin ollut merkittävä tekijä Filmgate Filmsin laajentumiselle Suomeen. Filmgate Filmsillä on toimistot Lontoossa, Göteborgissa ja nyt myös Turussa. Tuotantokannustimen tuotepäällikkö Merja Salonen Business Finlandista on iloinen kansainvälisen yrityksen sijoittautumisesta Suomeen.

“On hienoa saada Filmgate Filmsin osaamista ja tuottaja Sean Wheelanin kansainvälisiä verkostoja Suomeen.”

“Turun merkitys kansainvälisenä elokuvakaupunkina kasvaa entisestään Filmgate Finlandin myötä. Filmgate Finland tuo Turkuun pitkään kaivatun jälkituotanto-osaamisen ja yrityksen laajat kansainväliset verkostot. Yhdessä Suomen suurimman tuotantopalveluyrityksen Film Service Finland Oy:n ja Filmgate Finland Oy:n kanssa Turku pystyy tarjoamaan nyt entistä kilpailukykyisemmät palvelut ja yhteistuotantomahdollisuudet kansainvälisille tuotannoille”, kertoo Teija Raninen, elokuvakomissaari ja Experience Turku -kärkialan johtaja Turku Science Park Oy:stä.


Elokuvakomissaari Teija Raninen ja Filmgate Films Oy:n perustaja Sean Wheelan. Kuva: Laura Malinen, WFFC


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!