27.6.2024

Uusi maksuton kiertotalousohjelma pk-yrityksille – hae mukaan!

Nordic Circular Design –ohjelma tarjoaa pohjoismaisille yrityksille tukea siirtymässä kohti kiertotaloutta. Ohjelma on yrityksille maksuton ja sen rahoittaa osaksi Nordic Innovation.

Ohjelman tarkoituksena on valmistaa pohjoismaisia yrityksiä EU:n tulevaan tuotteiden ekologista suunnittelua koskevaan asetukseen (Ecodesign for Sustainable Products Regulation , ESPR) ja siten varmistaa yritysten kilpailukyky globaalissa kiertotalouden murroksessa.

Ohjelman toteutuksesta vastaa neljä johtavaa kiertotalousorganisaatiota: Ethica (Suomi), Cradlenet (Ruotsi), Danish Design Center (Tanska) ja Norwegian Center for Circular Economy (Norja).

Kukin kumppani tuo ohjelmaan laajaa asiantuntemusta sekä maakohtaista markkinatietämystä.

Ohjelma pohjautuu Suomen kansalliseen Circular Design -ohjelmaan, jonka Ethica Oy ja Design Forum Finland toteuttivat  2023 ympäristöministeriön rahoituksella. Ohjelmaan osallistui 50 suomalaista yritystä, kuten Stora Enso, UPM, ABB, Kiilto, Genelec, Luhta, Stockmann ja Marimekko.

Mitä ja kenelle?

Maksuton ohjelma on suunnattu keskisuurille ja suurille teollisuusyrityksille, joilla on oma T&K- ja suunnittelutiimi. Räätälöidyt sisällöt yritysjohdolle sekä tuote- ja palvelukehityksen ammattilaisille varmistavat strategisten tavoitteiden ja suunnitteluratkaisujen yhteensovittamisen. Käytännön työkaluja tarjoava ohjelma tukee siis tehokkaasti yrityksen TK&I-työtä!

Ohjelman kesto on 8 kuukautta ja se alkaa lokakuussa 2024 ja jatku kesäkuulle 2025. Ohjelma koostuu työpajoista ja podcasteista. Ohjelma huipentuu päätöstapahtumaan Tukholmassa, jossa osallistujayritykset nousevat lavalle kertomaan kehitystyönsä tuloksista.

”Nordic Circular Design Programme tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden valmistautua tulevaisuuteen! Suomen ohjelman menestyksekkään toteuttamisen jälkeen olen erittäin innostunut siitä, että voimme laajentaa työtämme pohjoismaiselle tasolle yhteistyössä arvostettujen pohjoismaisten kumppaneiden kanssa”, sanoo Anne Raudaskoski, Co-Founder, Circular Design Programmes Ethica Oy.

Laita hakemuksesi Circular Design Programme -ohjelmaan jo tänään: www.circulardesignprogramme.com/nordic ja hae mukaan!

 

Outi Toivanen-Visti
Vastuullisuusasiantuntija
Enterprise Europe Network, Helsingin seudun kauppakamari


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!