21.9.2022

VILLAge – moderni hevosenhoitotuote perinteisellä vivahteella

Suomalainen VILLAge kehitti modernin hevoshoitotuotteen perinteisellä vivahteella. Yrityskontaktipörssiin laaditun hakuilmoituksen avulla kumppani löytyi Tanskasta ja yhteistyö yritysten välillä alkoi keväällä 2022.

Suomalaisen VILLAgen kehittämät villapatjat hoitavat hevosten jalkojen rivit ja haavat nopeasti. Paikallisesti Etelä-Pohjanmaalla valmistetut villapatjat on valmistettu suomalaisesta lampaanvillasta, joka parantaa verenkiertoa ja ennaltaehkäisee rasitusvammoja. Villapatjat ovat 100 % biohajoavia ja ekologisia.

Yritys aloitti toimintansa viime vuonna. Yrityksen perustaja Elina Rantamäki oli jo pitkään käyttänyt lampaanvillaa omilla hevosillaan erilaisiin turvotuksiin ja ruhjeisiin. Etelä-Pohjanmaalta Elina löysi monta lampolaa,  joilta villaa löytyy, koska sille ei nykyisellään ole järkevää jatkokäyttöä, ja näin syntyi tuote, joka on sekä ekologinen että kaikille hevosille sopiva.

Yritys löysi villapatjoille nopeasti useita suomalaisia ​​jälleenmyyjiä ja sai kasvatettua liiketoimintaansa. Kun Suomen ulkopuoliset markkinat alkoivat kiinnostaa, Elina otti yhteyttä paikalliseen Enterprise Europe Network -asiantuntijaan ja kumppaninhakuilmoitus julkaistiin verkoston ylläpitämässä Yrityskontaktipörssissä lokakuussa 2021. Samoihin aikoihin tanskalainen Linsmark etsi uusia tavarantoimittajia ja kontakteja. Tanskalaisen Enterprise Europe Network -asiantuntijan välityksellä yritys ilmaisi kiinnostuksensa suomalaisen yrityksen kumppanihakuun, yhteystiedot vaihdettiin ja yritykset aloittivat keskustelemaan yhteistyöstä. Lopulta keväällä 2022 yritykset pääsivät aloittamaan yhteistyön.

Elina Rantamäki: ”Oli helppo lähestyä yritystä, joka on ilmoittanut jo olevansa kiinnostunut VILLAgesta. Kävimme vilkasta sähköpostikirjeenvaihtoa ja lähetin yritykselle muutamat mallikappaleet, että he voivat itse tutustua ja saavat kaupalle testiparin. Nyt meillä on tiimissä mukana myös brändilähettiläs, suomalainen kilparatsastaja, joka ratsastaa työkseen Tanskassa.

Ilman kontaktia EEN-verkoston kautta, yhteistyömme ei välttämättä olisi käynnissä. Mielestäni tämä on todella hyvä systeemi ja auttaa varsinkin uusia yrittäjiä.”

Tutustu yritykseen: https://villagepatjat.fi

Yhteystiedot:

Enterprise Europe Networkin ylläpitämästä Yrityskontaktipörssistä voit hakea esimerkiksi myyntikanavia, franchising-partnereita, alihankintaa tai vaikkapa kartoittaa mahdollisuuksia yhteisyrityksen perustamiseen.


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!