16.6.2020

Yrittäjä, oletko jo kokeillut EEN-verkoston virtuaalisia matchmaking-tapahtumia?

Yksi Enterprise Europe Network -verkoston keskeisistä palveluista on auttaa pk-yrityksiä löytämään kansainvälisiä yhteistyökumppaneita niin kaupalliseen, teknologiseen kuin tutkimysyhteistyöhön. Yksi verkoston tarjoamista mahdollisuuksista verkottua potentiaalisten kumppaneiden kanssa ovat usein suurten, kansainvälisten messujen yhteydessä järjestettävät matchmaking-tapahtumat eli yrityskontaktitapahtumat. Näissä tapahtumissa rekisteröityneillä osallistujilla on mahdollisuus varata tapaamisia muiden osallistujien kanssa ja tapahtuman järjestäjät aikatauluttavat osallistujille kahdenväliset, noin 15-20 minuuttia kestävät, tapaamiset, jotka tarjoavat oivan mahdollisuuden tavata lyhyessäkin ajassa useita potentiaalisia kumppaneita.

Keväällä puhjennut Koronavirus-epidemia on peruttaanut kaikki suuret messutapahtumat, joka on tarkoittanut samalla sitä, että EEN-verkoston perinteiset matchmaking-tapahtumat on jouduttu myös perumaan. Yrityksille on kuitenkin haluttu edelleen tarjota mahdollisuus kansainväliseen verkottumiseen, joten EEN-verkoston jäsenet päättivät muuttaa matchmaking-tapahtumat virtuaalisiksi. Näin ollen yritykset voivat edelleen rekisteröityä heitä kiinnostaviin tapahtumiin ja varata tapaamisia potentiaalisten kumppaneiden kanssa – tapahtuman järjestäjät aikatauluttavat tapaamiset ja toimittavat kullekin osallistujalle heidän oman  henkilökohtaiset tapaamisaikataulun sähköpostiin ennen tapahtumaa. Ainoana erona perinteiseen tapahtumaan on se, että tapaamiset tapahtuvat virtuaalisesti. EEN-verkoston käyttämä tapahtumajärjestelmä B2Match tarjoaa alustan myös virtuaalisille tapaamisille – osallistujalla tarvitsee olla vain läppäri, kamera ja mikrofoni käytössään.

Suomalaisen yritykset ovat lähteneet innokkaasti mukaan virtuaalisiin tapahtumiin, joita järjestetään tulevan kesän ja syksyn aikana kymmeniä. Tutustu tuleviin virtuaalisiin matchmaking-tapahtumiin Suomen EEN-verkoston tapahtumakalenterista sekä koko verkoston tapahtumakalenterista ja lähde rohkeasti mukaan verkottumaan! Lisätietoja ja apuja saat Suomen EEN-asiantuntijoilta.


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!