14.6.2024

Yritykset tapasivat telakan ostajia Navigate Shipbuilding Meet -verkottumistapahtumassa

Laivanrakennus on paitsi perinteinen, niin myös nykyaikainen ja edelleen tärkeä toimiala Suomessa ja varsinkin Turun seudulla. Meyer Turku on sekä seudun suurimpia työnantajia että yksi maailman johtavista risteilyalusten rakentajista.  

Laivanrakennuksen nykyaikaa on mittava alihankintaverkosto, jonka työn kautta syntyy jopa 80 % suuren risteilyaluksen arvosta. Tämä verkosto sisältää hyvin monialaista osaamista, teknologiaa ja resurssia. Verkoston kasvu, kehittyminen ja kehittäminen on myös yksi telakan menestystekijöistä tulevaisuudessa.

Turun Navigate-messujen yhteydessä Business Turku / Enterprise Europe Network ja Meyer Turku järjestivät Shipbuilding Meet -verkottumistapahtuman, jossa 31 yritystä 13 maasta esittäytyi ja tapasi telakan edustajia niin hankinnasta kuin muilta osastoilta. Meyer Turku valitsi yritykset EEN-verkoston ja Business Turun Maritime-kärkialan kontaktien avulla tulleista noin 70 hakemuksesta. Esittäytyneet yritykset edustivat useita toimialoja huonekaluista ja sisustuksesta lohkorakentamiseen ja merenkulun teknologiaan.

Tällainen matchmaking oli uuden konseptin kokeilu, jolle selvästikin oli tarve ja kysyntä sekä telakalla että potentiaalisten uusien alihankkijoiden piirissä”, toteaa EEN-asiantuntija, kasvuvalmentaja Olli Mankonen Business Turusta.

Ostoprosessit vievät aikansa, mutta meillä on vahva usko siihen, että moni tapahtuman yrityksistä tulee olemaan osa Meyer Turun toimittajaverkostoa tulevaisuudessa”, näkee Business Turun Maritime-kärkialan asiakkuuspäällikkö Tapio Karvonen.

Tapahtuma tarjosi meille hyvän foorumin tavata potentiaalisia uusia toimittajia Navigaten yhteydessä, ja koemme että jatkossakin tämän tyyppisille tapahtumille voisi olla tarvetta.” kommentoi Jarno Tunturi, Meyer Turun hankintaosaston johtaja.

Kuvassa Olli Mankonen, Megumi Hayashi ja Tapio Karvonen Business Turusta.


Haluatko pysyä ajan tasalla ajankohtaisista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme täältä!